ПРАКТИКА | 1991 - зона за споделяне
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ПРАКТИКА | 1991 - зона за споделяне

Форум на групата ПРАКТИКА | 1991, насочен към взаимопомощта и себеопознаването
 
ИндексПортал ПРАКТИКАТърсенеРегистрирайте сеВход

 

 Базисни грешки по пътя на Духа

Go down 
АвторСъобщение
Admin
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 18
Join date : 06.07.2012
Age : 27
Местожителство : Варна

Базисни грешки по пътя на Духа Empty
ПисанеЗаглавие: Базисни грешки по пътя на Духа   Базисни грешки по пътя на Духа Empty06.10.12 7:47

Искам да започна с една история от скоро.
По американския киноканал TV1000 хванах някакъв филм, на който една девойка в джунглата потъваше в плаващи пясъци. Тогава един мъжарест тип се метна с риск за живта си и я спаси, докато гаджето на момата кършеше ръце и се вайкаше като бабичка: “Въйй, божкей, какво шъ прайми?...”. За такива като гаджето народът ни използва специално за мене смешно звучащата звучна дума льольо. После, като погледнах края на филма, тази същата мома се взе с мъжкаря, който я спаси от плаващите пясъци, а льольото остана на сухо, въпреки че беше благородник, пича – обикновен пролетарий.
В армията едно време такива натури не са им цепели басма и ако са били от благородническо потекло, са ги бръчкали по устав, а ако са били пролетарии – са им намирали цаката и са ги разстрелвали като дезертьори. Сега армиите са различни и там сами си отбират кой е за тях, кой – не, но в обществото такива условности като в модерните армии като например кривоглед ли си или със слабо сърце не важат. Ако си кривоглед – слагаш очилата и се бъхтиш както можеш. Ако имаш слабо сърце – гълташ хапове и пак бягаш да се бориш с живота и реалността според силите си докъдето удържиш.
Та ето и за какво говоря:

Базисна грешка №1:
Да се самозабравиш
Това, което ще ви опиша, ми се случи в средата на април. Тъкмо всичко се беше раззеленило и вече даже птички пееха измежду клоните на дърветата, когато из града плъзнаха едни млади момчета с бели ризки, черни панталонки, черни баджове, надписани със чудновати и видимо иностранни имена, странен счупен изговор на българския с определено издаваща произход от англоезичните страни артикулация на словата и празни погледи, зад които стояха промити мозъци.
Минавах си към Пантеона, когато един от тези нещастници ме хареса нещо и започна да срича нещо за Бог. Аз почервенях като чукундур и попитах: “Кой си ти бе?”. Оня започна със заучената мантра: “Ние сме дошли да свидетелстваме и просвещаваме вашата общност за Господ Исус Христос чрез книгите на нашия основател нам-кой-си, предадени му лично от архангел Морони...”. Тъй като бях чел кое-що из нета за това нещо, се светнах на секундата, че се касае за Мормоните. Тогава направо посинях и вреснах: “Ти, урод жалък, дрипа такава, шушлек такъв (и още девет или десет подобни определения) знаеш ли кой съм АЗ? Аз съм един родолюбив българин, който знае истината за Иисус Христос двайсет пъти по-добре от всички вас, взети заедно и умножени по сто! Да се махате от нашата страна и да спирате да я петните, че мамка ви ще разкатая!”. След това разбих на парчета фаянсовата им касичка за дарения, разпилях дарените им пари, начупих информационното им табло, разхвърлях информационните им пълноцветни брошурки, съборих им преносимото павилионче, напсувах ги като пъврия каруцарин и ги наритах подобаващо и тримата прозелити, а след това си тръгнах черен от яд и съскащ тежки клетви по техен адрес.
Съответно, без да обърна много внимание, няколко свидетели на сценката си извадиха смартфоните (това бяха все отегчени тийнове) и започнаха да снимат безплатния спектакъл, който им разигравах. После се видях в YouTube, Vbox, няколко местни новинарски форума и един сайт от рода на seir.bg. Навлякох си едни три или пет минути слава, но на цената на:
+ Около 400 присмехулни коментара от рода на: “Ой, бедното момче! Явно скоро не си е ходило на преглед при психиатъра!”;
+ Няколко конспиративно-анонимни гласа, че съм за лудница, защото съм можел да предизвикам взрив на верското спокойствие в България откъм страна на Мормоните и подобните им секти и деноминации;
+ Някакво изявление от полицейски началник в 3-то РПУ-Варна, че се нуждая от превъзпитание с най-крути мерки;
+ Заплахи от някаква сателитна на Мормоните сектичка;
+ Похвалите на един фанатик, че съм бил защитил духа на България достойно и
+ шамари вкъщи за ексцесиите, защото са им донесли по “неведоми” пътища за тях.
Колко положителни последствия видяхте от гореизброените? Освен това мои приятели от София със седмици не можеха да проумеят как съм допуснал да се изцепя така. Но мога да назова причината да постъпя така кретенски:
Бях се взел много насериозно и след като получих малко окултни знания, които се оказа, че ги има записан, макар и в поразпръснат вид във всяка библиотека на всеки увжаващ себе си дъновист, аз реших, че съм Голямата Работа, че мога да бия Мормони наред и да правя циркове, за които на запад се полага пробация до пет години всеки божи ден. Ето защо! Точно това заслепление води до много сериозни отклонения от правилното ни развитие по пътя на Духа и може да ни забатачи в девета глуха, ляво отклонение, осми перон. Оттам идва и

Базисна грешка №2:
Фанатизма
Векове наред обществата във феодална Западна Европа са били водени от Църквата – каквото рече папата, такава значи е волята Божия. Добре, но често папите не са били като св. Мартин, папа Римски, когото почитаме на 14 април, а са били едни безпощадни хищни и безскрупулни сметкаджии, подлеци и мръсници. Нерядко се е случвало да си устройват и педофилски и хомосексуални оргии в палатите на Ватикана.
И досега се носят легенди в разни забравени и прашинясали напеви от онези диви времена за тези чудеса, които са се случвали в града, който никога не спи, но тогава Църквата е била изпаднала в един сляп фанатизъм, който до такава степен на уродливост е докарал нещата, че е имало наредби, според които и най-малкия опит да се познае по облаците и другите небесни явления какво ще е времето, се е наказвало с разпъване на четири бесни жребеца на градския площад на феодала. Например, във Великобритания тази наредба е отменена чак през 1974, когато бива открита съвсем случайно в законодателството като архаизъм, въведен през 1104 година (Въпреки че Великобритания е конституционна монархия, тя си пази обичайното право, елементи от което може да съществуват в някои райони от времената, когато Британия е била завладяна от норманите през 1066).
Сега сме в Европа всички държави са секуларни. Единствената теокрация в света е Саудитска Арабия, където се смята, че кралят има власт от Аллах дадена, а сам кралят ръководи всички мюсюлмани от името на Аллах.
Но все пак появяват се нвои течения. Например едно доста добро и полезно за хората и еволюцията течение е учението на Всемирното Бяло Братство на Учителя Бейнса Дуно, известно в България като дъновизъм.
Там, във варненското Бяло Братство се е настанил един фанатик, чието име няма да споменавам (той си знае много добре кой е). Този човек, когото къде заради зодията, къде заради характера и нрава, ще го наричаме Муфлона.
Та Муфлона се занимава с дъновизъм и в частност крайно пуристки тълкувания на учението на Бялото Братство, което вече започва да накъртя и на най-толерантните братя и сестри в града. Този човек е точно един фанатик. Вкопчил се е да пази учението на Учителя Бейнса Дуно, води едни безкрайни донкихотовски битки с разни вятърни мелници и въображаеми чудовища и много реалистично създава представа за екранизация на кратък едноминутен клип по шопската поговорка: “Луд умора нема – сал се пОти!”.
Нищо лошо няма, казвам аз, да се стремиш да не се смесва едно учение с други, защото като се получи един постен тюрлю-гювеч, трябва да го хвърляш на боклука (като са избодени мръвките и картофите, кой ще е тоя лудия да се дави с бамите и зеления фасул я?), но като видиш такава гледка като Муфлона, възниква основателния въпрос:
Абе той Учителя Бейнса Дуно толкова ли е слаб и немощен, та да не може да се защити, или Бог ли е толкова зле с енергията, та да не може да накаже, тогова, който се подиграва с Него, та трябва да се слагат разни хрътки, гончета, овчарски песове, СОТ-ове и мутри да пазят Рая?
Още ученията на атлантите отпреди 26’000-28’000 години учат, че Бог е единна, всесилна, всеобхващаща, всепроникваща, всесъдържаща и вечна субстанция, която ще надживее всичко? Защо тогава, питам аз, се намират някакви такива пичове, които да се мятат като рибета на сухо да защитават Бога, гаче не може само да се опази?! А де?
Като изходим от това, което атлантите са казали за пръв път записано от арийци преди 28’000 години, а иначе преди това установено един Аллах знае кога, то Бог не може ли да види кой богохулства и да си го накаже по Свое усмотрение, а трябва да оставя да се сформират наказателни отряди в Негово име (ужким) (Визирам Кръстоносните походи, антитерористичните кампании на САЩ и джихадистите (които комай са като скачени съдове – наливат гущерчета в ЦРУ – айде и на моджахедините гущерчета за гранатомети и минохвъргачки....). Еврейските разправии с арабските им съседи от 1948 насам без спирка са вече като бял шум в общия хаос)? Нека си живеем мирно и без конфликти! Кому са нужни дранета и разни кървища по улиците на градове и села заради това как се казва Бог? На български е Господ, на английски е God, на арабски е Аллах, на хинди е Индра, на тибетски е Буда и така нататък – все едно сега 50’000 потребители на Мегалан Нетуърк да се вдигнат да изколят всичко живо, което по някакъв повод ползва Интернет от Близу – само защото, видиш ли, не бил на Мегалкан, а на Близу.... Горе-долу толкова абсурдно ми изглежда всичко това.
И сега, за да бъда максимално ясен, ще цитирам един от най-големите злодеи на XX-ти век – един от съветниците на Хитлер – Рудолф Хес, който на Нюрмбергския процес казва следната (наистина брутална, но колко пък права....) истина:
“Има толкова националсоциализми, колкото и националсоциалисти.”
Вярно, звучи гадно от устата на един кръвопиец като Хес, но това се отнася до всяка идеология – независимо дали е нацизъм, дъновизъм, християнство, ислям, будизъм, юдаизъм, джедаизъм, валаамитство, уика, рей-ки или дявол знае какво – всеки разбира вярата си по своему. Не може (а и никой не е упълномощен) да налагаме нашите възгледи на човека до нас, само защото го мислим за заблуден. В най-добрия случай ако смятате, че човекът до вас е в грешка, изложете му кротко, полека, човешки своята гледна точка и му кажете, че това, което му казвате, не го задължавате обязателно да го приеме за modus Vivendi, но е с пожелателен характер и му го давате с желание той да обогати познанията си за околния свят. Тогава човекът до вас надали ще има нещо против да завърже разговор с вас. Все пак, не се знае – дори да се различавате като идеология, може и да има и вие какво да научите от него.... Но това не бива да е повод да се водим по всичко, което чуем дори и от комшийката Минка от пети етаж на съседния вход, апартамента отдясно:

Базисна грешка №3:
“Вкарване във филма”
Това е най-глупавото нещо, което може да направи човек. Да вземем за пример най-масовия и най-касов хит на пазара (най-експлоатираната тема за разни конспирации) – чакания край на света на 21.12.2012:
Всички се надлайват да дават интерпретации за това какво ще се случи. В някои духовни форуми вече започнаха да си правят бъзици с темата (изглежда защото усетиха накъде клонят нещата), че просто на индианеца, който е дялал каменните плочи с вечния календар му се е счупило длетото или са му свършили камъните.
Всички други се надбягват в бълването на сценарии за датата и какво ни чака около нея и/или след нея.
Основните линии са следните:
+ Астероид се забива с все сила в Земята (xnet.bg в по-ранните му години);
+ Изригва Йелоустоун и праха от изригването предизивиква нова Ледена Епоха и масовмор по планетата (parallelreality.net);
++ Тази конспирация има пак от там модификация, че американците с геокомпютрите си ще предизивикат въпросната поразия;
+ Ще има такова слънчево изригване, че Интернет и телефонните връзки ще се разпаднат навсякъде по земното кълбо (НАСА и ко.);
+ Ще премине планетата X, Y, Z, Нибиру, Мардук, Дудук или както си щете я кръстете и ще накара Земята да се завърти на една страна и да се изместят съответно и полюсите (някакви астрономи, за които в Световния Съюз по Астрономия и Приложни Космически Науки сефте чуват (чудно защо?));
+ Ще се срине световната финансова система (xnet.bg и parallelreality.net на един глас);
+ Ще дойде Второто Пришествие, а с него – и Страшния Съд. Добрите за вечни векове ще пърхат от облак на облак, а лошите за същия срок ще се къпят във врящ катран и ще ги хапва за мезе към пукницата Сатаната (нашите добри стари приятели от Православната Църква);
+ Световното правителство в сянка ще издаде повсеместна наредба за чипиране на всичко живо до 9999-то коляно и за узаконяване на педофилията като помощен инструмент за поддръжка на страх у по-вироглавите от най-ранна детска възраст и индиговите деца ще се вбесят и ще предизвикат взривове на електроника дори и в Таджикистан [Сори, че все на него се позовавам като място, където може да е предполагаемата локация «гърба на географията», ама на прима виста не ми хрумва нищо друго. Нищо лично към братския таджикистански народ, които 40 години изнасяха самоотвержено котлони, стайни антени за телевизори и домакинска тел за нашата мила родина] (Деян Колев и Неда Терзиева (сори, ама тази теория нещо звучи много чудно в частта, че баш всичко от 3D Full HD LED телевизорите с Bravia Engine през телевизорите “Велико Търново” и “София” до ламповите телевизори и радиоапарати ще избуши – трябва да има много мощна вълна, а това без специална синхронизация е трудно за постигане));
+ Ще ни изпопримъкнат разни Анунаки, Сиви, рептилоиди и тем подобни таласъми за консерви (пак форумите за конспирация);
+ Ще си сменим телата с нова, по-лека, летяща и по-обемна форма [айде де!] и ще направим Квантов Преход (форумите, посветени на New Age);

Аз, ако е там въпроса, също си имам теория:
През 1111 година една анонимна дърта бабичка е предсказала, че: «Ще се появи на белия свят доайена на българската телевизионната журналистика, която може да бъде правена и с бирени капачки (хич не се шегувам за последното!) или в най-лошия случай с капачки за буркани «Омния» (че са по-евтини), наречен Мартин Карбовски. Ще си направи той едно предаване, в което ще упокоява народа с измислени историйки и разни битови разправии, завързани като 1934918-ма серия на турския сериал от три следобед по каспичанската кабеларка и срещу него ще се надигне страховит трансгалактически заговор да го свалят от ефир, за да направят нужното разместване в програмната схема, за да нецедят в мизерния един час поне десет часа шедьовър на българската режисура на пародийни миниатюри, назован «Пълна лудница». Обаче с присъщата си божествена интуиция Карбовски ще хване, че се е надигнал от страна на скучаещите марсианци, сатурнианци, плутонианци и Сиви заговор за съживяването на «Пълна лудница» и ще предприеме нужните мерки. Предвидената сигнална дата е 21.12.2012, като за да може някой да й обърне внимание, се създава дезинформация, че астероид ще изчаластри Земята и ще я издълбае като печена тиква, като същевременно я опустоши, за да може да се фокусират хората върху датата и с енергията си да предизвикат желания от Тайния Заговорнически Комитет по Свалянето на Мартин Карбовски от Ефир и Пращането на Майната му (ТЗКСМКЕПМ) ефект. Обаче на 22.12.2012, което се пада нещо в събота, Мартин Карбовски си изгрява на екрана в шест часа вечерта, когато сядат да си хапнат предколедно и вади на показ кирливите ризи на комшиите ни в Слънчевата Система, които така безсрамно са искали да лишат България от прегледа на родната реалност, представен ни от този смел и самоотвержен мърляч, който очевидно изпитва оргазъм да говори гнусотии и цинизми в прайм-тайм. Това ми се даде от Бога с Неговото Благоволение и Дух и Слава. Амин!»

Може теорията ми да звучи не по-малко цинично от историйките на Карбовски, но резонира перфектно с различните трагикомични теории за тази дата. Истината е една: не е ясно какво ще стане. Нито дали ще стане. Нито как ще стане. Но нека се съберем с умовете, душите и сърцата си и си кажем по една топла дума с най-любимите хора. Защо си пилеем времето за живот с разни тъпи теории и розово обагрени филмчета за тази жалка дата? Толкова ли, пуста опустяла, е решаваща??!
Трябва да сме преди всичко реалисти и каквото четем, да го четем не както се яде полуфабрикат – да преглъщаш полусдъвкани хапки за по-бързо да не отървеш маршрутката за работа, а бавно, трезво и аналитично.
Аха! Май сега ви натиснах! Ето, че нямате време! А тази програма («Не мога да намеря време даже да мина през тоалетната напоследък, та затова се стискам да не орезиля гащите вече пети ден!!!») е толкова тъпа! И води до последната (засега):

Базисна грешка №4:
Нежелание да се хармонизираме
Човек е съставен от физическо тяло с разни органи и системи, както ни учи физиологията (което си е наука за физическото тяло и неговото устройство), си има и фини тела – етерно, астрално, ментално, каузално, светлинно и прочия. Ние все тичаме по ангажименти и не можем да намерим време за елементарните си потребности (например да си купим от някое магазинче пакет вафли и да им се насладим така, както винаги ни се е искало, а не да ги гълтаме цели за по-бързо). Този проблем много лесно се решава по три начина. Започвам с най-техничния и обигран способ, защото може да си правя жестока гаргара с хора като Мартин Карбовски, ама не съм чак такава гадина.
Става въпрос за самопрограмирането.
Казваш си: “Днеска гърми-трещи, ще си наредя нещата така, че да ми остане време да се поразходя с приятел/ка в парка и да хапнем сладолед или да боднем по нещо “Happy”!”
Ако си достатъчно добре с ума (не ти се налага да гълташ наместо тиктак Прозак, Золофт или Гинко Билоба), то има голяма вероятност да стане, особено ако си повярваш, че имаш възможността да наместиш нещата така, че да стане на твоята. Ако не стане с първия път, пробвай, докато стане. Няма да продължи вечно.
Вторият метод е мой специалитет:
Възнамеряване
Казваш си: «Иска ми се днеска да изляза по-рано от работа с два часа (примерно), за да мога да разтоваря малко. Вече толкова много бачкане взе да ми иде в повече и скоро може да се разболея и да лиша семейството си от приходи и да се налага да я караме в лишения, което може да има неблагоприятни последствия за децата/ родителите ми/ болен роднина или какъвто човек се случи в нужда в семейството.» Казваш го смирено (не да го излаеш, сякаш това е исконно твое право – ако го сториш с добро, шансът за сбъдване е между 75 и 98%, но ако опиташ с яд-карашик, пропорцията иде наобратно според зависито колко ти трябва даденото нещо).
Ако обаче си някой примиряващ се с волята Божия на всеки километър и живущ со страхомъ Божимъ на всяка крачка християнин, то на тебе ще ти помогне молитвата. Моли се, докато не се сбъдне каквото ти трябва. Молитвата не я отричам, но вече е твърде слаба – все едно да се изправиш срещу Левиатан с клечка за зъби. С времето хората са се научили не да се молят, а да мантруват, което е доста по-изтощителен и прецакващ психиката процес. (Мрънкат като ограбени на пазарен петък евреи едно и също дорде се запенят в устата като да са болни от бяс). Това, което аз наричам «мантруване» и дефинирах като процес, се характеризира с това, че кара ума да зацикли над даден процес (да излезеш по-рано от работа, за да се видиш със стари приятели; да ти се опрости даден грях (както учи дедо поп в неделя на литургия); да получиш помощ и прочия) и така промил по промил, милионна по милионната от процента да изтрака и събере каквото ти трябва. Мантруването привидно хаби малко енергия, защото трябва да си много корав факир, за да си мантруваш по три или пет минути на ден и после цял ден да ти върви по мед и масло – причината е, че се изстрелват малки потоци енергия, досущ като при пернишка печка, които обаче изискват непрекъснато поддържане, откъдето по едно време иде и изтощението – тази толкова избежима мъка, породена от неразбиране на Духовния процес на молитвата, която като тайнство вече започва да се губи все повече в шубраците и гюнгюрлюците на забравата.
Ако приложите поне един път някой тези трите метода (който най подхожда на разбирането ви за Духовен процес), ще видите, че резултат има. Винаги!
Светъл ден ви желая! И нека Силите на Светлината бъдат с вас! Smile

_________________
1981 - Ikarus 286
[Only admins are allowed to see this image]
Върнете се в началото Go down
https://spodeli-praktika1991.bulgarianforum.net
 
Базисни грешки по пътя на Духа
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Свети Георги ще помолим с нас по пътя да върви...
» Натъжават ли ви празниците или въздействат положително?
» Мъже, НЕ правете това, ако искате да се харесате на жените!
» Днес е деня на Народните будители!
» Дама Пика

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ПРАКТИКА | 1991 - зона за споделяне :: Зона за споделяне, духовни търсения и информация :: Духовни търсения :: Опасности в духовния ни път-
Идете на: